Retseptid

kolmapäev, 12. juuni 2013

Pasta pesto, kana ja tomatitega

Tegemist on kiire ja lihtsa argipäevatoiduga, mis peaks muremõtted ära viima ka kõige halvematel päevadel. At least, works for me :)

Koostisosad:
  • 300g keetmata (täistera)pastat
  • 300g kana kintsuliha
  • 200g tomateid
  • küüslauku
  • parmesani
Pesto jaoks:
  • 25g basiilikut
  • 30g parmesani
  • 40g extra virgin oliiviõli
  • 15g seedermänni seemneid
  • 2 küüslaugu küünt
  • soola, pipart

Alustada tuleks pasta keema panemisest. Tublimad võiksid muidugi ka pasta ise valmis teha, aga selleni ei ole ma veel jõudnud. Poest ostetud pastat võiks keeta u minuti jagu vähem, kui pakile on märgitud, siis jääb pasta kenasti al dente. Seejärel tükelda paar küüslaugu küünt ja kana kintsuliha. Aja pann soojaks, lisa õli ja küüslauk ning seejärel prae kana kuldseks. Mina kasutasin sel korral kintsuliha ja soovitan seda väga, kuna tegemist on veidi rasvasema lihaga kui filee ja see kajastub pärast ka maitses.
Järgmisena valmista pesto. Mina tegin sel korral basiilikupesto, kuid pastaga sobivad minu meelest kõik muud pestod ka. Pane koostisosad mikserisse ja mikserda - võid pärast veel täiendavalt õli juurde lisada.
Kurna pasta, tükelda kirsstomatid ja sega kokku pesto ja kanaga. Serveerimisel lisa riivitud parmesani.

Head nautimist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar