Kaelakarbonaad karulaugumarinaadis, rukkola, redise, paprika ja tomati salat caesari kastmega. Liha ja sarnane salat on üks minu lemmikuid õhtusööke!
Antud blogi püüab teieni tuua elu tervislikumat poolt, kuid ära ei unustata ka väikeseid naudinguid. Toitumisnõustamise kokkuleppimiseks kirjuta bioreacteesti@gmail.com
pühapäev, 28. aprill 2013
17. nädala hommikusööke
kolmapäev, 24. aprill 2013
Banaanipannkoogid
Sattusin mõnda aega tagasi kokandusblogides kolades Ragne banaanipannkookide retseptile. Kuna parajasti olid kodus olemas küpsed banaanid, sai retsept mõningate mugandustega järele proovitud. Nüüdseks on sellest saanud üks meie lemmikuid pannkoogi retsepte, mida teen vahel niisama õhtuti magustoidukski. Eriti meeldivad need pannkoogid meile külmalt, aga see võib olla juba meie enda kiiks!
Retsept on kohandatud gluteenivabaks, vähendatud lisatava suhkru hulka ja kogused on sobilikud kahele maiasmokale (mõni kook jääb hiljemaks külmkappi ootama ka veel).
250 g | banaani (2-3tk) | ||
80 g | hapukoort | ||
95 g | muna (2 tk) | ||
1 tl | vanillisuhkur | ||
35 g | riisijahu | ||
15 g | mandlijahu | ||
15 g | kookosrasva praadimiseks |
Vajuta banaanid kahvliga katki. Kui tahad veidi paksemaid pannkooke, siis
purusta vähem ning kui õhemaid, siis rohkem. Lisa munad, hapukoor ja
vanillisuhkur ning sega. Seejärel lisa jahud ning sega veelkord korralikult.
Prae pannil pisikesed pannkoogid.
Kalorsus 117kcal/100g.
Mozzarella- tomatisalat sibulaga
Tegemist on ühe variatsiooniga klassikalisest mozzarella ja tomati kooslusest. Salat valmib kiiresti, on lihtne ja maitsev. Jääme nüüd neid lihavaid suviseid tomateid ootama...
350g kirsstomateid
100g mozzarellat
60g sibulat
Kastme jaoks:
10g basiilikut
30ml extra virgin oliiviõli
10ml balsamicot
20ml mett
15ml sidrunimahla
Sega kastme koostisosad mikseris ühtlaseks. Viiluta mandoliiniga sibul õhukesteks ribadeks. Lõika kirsstomatid pooleks ja rebi mozarella tükkideks. Vala kaste peale ja lase veidi tõmmata enne kui sööma asud!
Kalorsus 113kcal/100g
Mina sõin täna salati kõrvale keedetud broilerisüdameid. Aga no maitse üle ju ei vaielda :)
350g kirsstomateid
100g mozzarellat
60g sibulat
Kastme jaoks:
10g basiilikut
30ml extra virgin oliiviõli
10ml balsamicot
20ml mett
15ml sidrunimahla
Sega kastme koostisosad mikseris ühtlaseks. Viiluta mandoliiniga sibul õhukesteks ribadeks. Lõika kirsstomatid pooleks ja rebi mozarella tükkideks. Vala kaste peale ja lase veidi tõmmata enne kui sööma asud!
Kalorsus 113kcal/100g
Mina sõin täna salati kõrvale keedetud broilerisüdameid. Aga no maitse üle ju ei vaielda :)
esmaspäev, 22. aprill 2013
Karjuse pirukas
Karjuse pirukas on pärit Suurbritanniast ja Iirimaalt ning selle all mõistetakse üldiselt hakkliha vormirooga, millel on kartulipudrust pealmine kiht. Minu versioonile on juurde lisatud veel praetud seeni, rohelisi herneid, porgandit, sibulat, küüslauku ning peale riivjuustu.
500g veisehakkliha
1200g keedetud kartulit
100g võid
150ml (laktoosivaba) piima
50g porgandit
200g (praetud ja külmutatud) seeni
100g (külmutatud) rohelisi herneid
500ml puljongit
1 keskmine sibul
3 küünt küüslauku
220g riivitud juustu
5g õli
Kuumuta potis õli, lisa sibul ja küüslauk ning prae mõned minutid. Seejärel lisa riivitud porgand ning hakkliha. Pruunista kuni hakkliha on pruun. Vala peale puljong ning lase haududa umbes pool tundi, kuni kaste on paksemaks muutunud. Umbes 20 minuti pärast lisa herned ja seened.
Teises potis keeda kartulid. Lisa keedetud kartulitele piim ja või ning tambi kartulipudruks. Pane ahjuvormi hakkliha segu, selle peale kartulipuder ning kõige peale laota riivjuust. Küpseta 200 kraadi juures u 25 minutit.
Teises potis keeda kartulid. Lisa keedetud kartulitele piim ja või ning tambi kartulipudruks. Pane ahjuvormi hakkliha segu, selle peale kartulipuder ning kõige peale laota riivjuust. Küpseta 200 kraadi juures u 25 minutit.
Meie oleme juurde teinud külma küüslaugust hapukoore kastet. Sobib hästi!
Kalorsus 117kcal 100g.
Kalorsus 117kcal 100g.
Ameerika šokolaadiküpsised (Chocolate Chip Cookies)
Cookies...mmm...kes meist ei armastaks küpsiseid! Seekordsed küpsised said tehtud kingiks heale sõbrannale. Purki läksid täienduseks juurde veel päev varem tehtud tatraküpsised. Šokolaadiküpsiste tegemine on iseenesest väga lihtne, kuid mõte peab tekkima aegsasti, kuna taigen tahab külmkapis seista vähemalt 24 tundi.
Üle 30h külmkapis seisnud taigen. |
240 g nisujahu (mul oli 50g nisujahu, 150g riisijahu ja 40g tatrajahu)
0,5 tl söögisoodat
0,75 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
140 g magedat toasooja võid
100 g fariinsuhkrut
150 g peenikest suhkrut
1 tk suur muna
1 tl vanilliekstrakti
250 g tumedat šokolaadi (minul oli pähkitega tume šokolaad)
Sega jahu, sooda, küpsetuspulber, sool omavahel. Hõõru toasoe või fariin- ja tavalise suhkruga kohevaks. Lisa edasi vahustades muna ja vanilliekstrakt. Sega õrnalt juurde jahusegu ning viimasena jämedalt hakitud šokolaad.
Suru tainas käte abil ühtlaseks pätsiks, pane kaussi ja kata toidukilega. Pane vähemalt 24 tunniks, soovitavalt 36 tunniks ja maksimaalselt kuni 72 tunniks külmkappi tahenema.
Võta tainas külmkapist välja ning võta jäätisekulbi vm suure lusika abil sellest umbes 75-grammiseid tainapalle. Suru käte vahel pätsiks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. (Kui tainas pehmenema hakkab, siis pane uuesti külmkappi tahenema). Jäta piisavalt ruumi küpsiste vahele, sest need vajuvad küpsedes laiali (umbes 6 küpsist tavalise ahjuplaadi kohta on piisav).
Enne ahju panemist |
Pärast ahjust tulekut |
Küpseta 175-kraadises ahjus 16-20 minutit, kuni küpsised on servadest kuldsed ja keskelt veel heledad.
Võta küpsetusplaat ahjust välja ja libista küpsised kohe
ettevaatlikult metallrestile vm alusele jahtuma! (Küpsised on üsna
pehmed sel hetkel, aga jahtudes tahenevad ja muutuvad krõbedaks
servadest).
Allikas: Nami-nami
pühapäev, 21. aprill 2013
16. nädala hommikusööke...
Maitsestamata kohupiim banaani, kiivi, linaseemnete, india pähklite ja meega.
Kodujuust mustikamoosiga ning banaani-tatra muffinid vahtrasiirupiga.
Omlett spinati ja juustuga.
Tellimine:
Postitused (Atom)