Retseptid

kolmapäev, 22. mai 2013

Pesto

Olen juba mitu aastat jälginud toidublogides kevadeti tärkavaid kauneid postitusi erinevate umbrohu- ja karulauguretseptide kohta. Lõpuks jõudsin sinnamaani, et ka ise katsetama hakata. Kõige agaramalt olen ma umbrohtudest kasutanud sel aastal naati, tehes sellest erinevaid salateid, suppe ning pestot. Just pestost ongi see postitus!



Karulaugupesto:
70 g karulaugulehti 
100 ml extra virgin oliivõli
50 g riivitud/tükeldatud parmesani (või muud laabijuustu)
50 g seedermänniseemneid (või kõrvitsaseemned)
0,25 tl soola
0,25 tl pipart
1 tl sidrunimahla

Saumikserda seedermänniseemned, pestud ja kuivatatud karulaugulehed ja 3-4 spl oliivõli ühtlaseks massiks. Lisa parmesan, veidike soola-pipart, 1 tl sidrunimahla (ei ole kohustuslik koostisaine) ja surista edasi, lisades samal ajal nirena ülejäänud oliivõli. Hoia suletult külmkapis.

Naadipesto:

1 küüslauguküüs
2 spl sidrunimahla
60 g naadilehti
30 g seedermänniseemneid
50 g riivitud/tükeldatud parmesani (või muud laabijuustu)
u 50 ml extra virgin oliiviõli
värskelt jahvatatud musta pipart ja soola

Pane naadilehed kaussi, kalla peale keev vesi, lase mõni minut seista, nõruta lehed sõelal ja pigista kuivaks. Töötle naat koos kõigi koostisosadega (va oliiviõli) köögikombainis või saumikseriga ühtlaseks, lisa natukene oliiviõli, et pesto oleks ilusa ühtlase konsistentsiga, sega läbi, pane purki ja vala peale kiht oliiviõli. Hoia suletult külmkapis.

 Pesto sobib väga hästi pastakastmeks, salatitesse, võileibadele või näiteks grill-liha kõrvale!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar