Retseptid

esmaspäev, 10. veebruar 2014

Bambusaurutiga köögiviljade aurutamine

Sain ühest oma lemmikblogist (vt siit: Tassike elu topelt koorega) innustust ja ostsin endale bambusauruti. Etteruttavalt võib öelda, et suurepäraselt kulutatud 15 eurot ja miks ma küll juba varem selle peale ei ole tulnud??!! :) Varasemalt olen arvanud, et bambusaurutid on pigem dim sum´ide tegemiseks ja ei ole mõelnud, et seal saab ju ka aedvilju ja kala või liha teha. Spetsiaalse auruti või aurutuspoti ostmine on aga edasi lükkunud, kuna köögikapid ei veni kahjuks (enam rohkem).
Aurutamise puhul on tegemist ühe tervislikuima toiduvalmistamisviisiga ja lisaks valmisid köögiviljad nii kiiresti! Boonuseks oli veel eriti hea maitse. Nagu näha, siis olen tõelises vaimustuses. Eelpool viidatud blogis on pikemalt juttu aurutamise kasulikkusest ja vaadake neid kauneid pilte! Minu pildid on kahjuks õhtupimeduses tehtud ja ei kannata kriitikat, kuid ettekujutuse vast saab :)
Minu ostetud bambusauruti on kahekorruseline. Alumisele korrusele panin köögiviljad, mis valmivad kauem. Antud juhul kartulit, porgandit ja kaalikat. Teisele korrusele panin kiiremini valmivad lillkapsa, brokkoli ja suvikõrvitsa. Vokkpanni põhja pane vett, u 5cm jagu aga nii, et auruti ei oleks vees. Mul päris nii palju ei mahtunud aga kõik toimis ikka kenasti.
Auruta umbes 10 minutit...
....jaa valmis nad ongi!
Naudi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar