Seekordne katsetus sai läbi - kuu aja asemel pidasin vastu 25 päeva! Seda põhiliselt seetõttu, et pitsitus vasakul pool alakõhus ei kadunud ära - püüan selles osas veel arsti juurest abi või lahendust saada (senised käigud ei ole tulemust andnud). Katsetus tõestas, et saan tegelikult hakkama ilma gluteeni sisaldavate toiduaineteta.
Kõige raskem oli mitte leiba tarvitada ning sellele ei leidnud ka head gluteenivaba alternatiivi. Ilmselt ma lihtsalt ei otsinud piisavalt. Tarvitasin õhukesi tatra näkileibu ja ostsin ka spetsiaalset gluteenivaba seemnetega saia.Tatra näkileivad olid muidu head ja krõmpsud ning ka võileib tuli nendega täitsa mõnus - kuid siiski need pole sama mis leib. Gluteenivaba sai seevastu mulle muljet ei avaldanud, pole võrreldav tavalise saiaga.
Veel proovisin gluteenivabadest eritoodetest alloleval pildil vasakul olevaid kaerahelbeid. Tegu ongi siis tavaliste kaerahelvestega, kuid antud tehases/tootmisliinidel ei toodeta gluteeni sisaldavaid muid tooteid ja tänu sellele ei sisalda ka need kaerahelbed üldse gluteeni. Lisaks proovisin all paremal olevaid kaneeliküpsiseid. Tundus, et antud küpsiste gluteenivaba olemus seisneb selles, et neid ei ole lihtsalt võimalik süüa, sest pudenevad sõrmede vahelt ära. :) Alles jääva pudi maitse oli iseenesest ok, aga pigem soovitaksin ise tatrajahust küpsiseid teha - kiirem, maitsvam ja soodsam.
Veel proovisin gluteenivabadest eritoodetest alloleval pildil vasakul olevaid kaerahelbeid. Tegu ongi siis tavaliste kaerahelvestega, kuid antud tehases/tootmisliinidel ei toodeta gluteeni sisaldavaid muid tooteid ja tänu sellele ei sisalda ka need kaerahelbed üldse gluteeni. Lisaks proovisin all paremal olevaid kaneeliküpsiseid. Tundus, et antud küpsiste gluteenivaba olemus seisneb selles, et neid ei ole lihtsalt võimalik süüa, sest pudenevad sõrmede vahelt ära. :) Alles jääva pudi maitse oli iseenesest ok, aga pigem soovitaksin ise tatrajahust küpsiseid teha - kiirem, maitsvam ja soodsam.
Eks erinevate tähistamiste juurde kuuluvatest tortidest ja kookidest oli veidi raske loobuda - kuid tegelikult on ka see harjumise asi ja ise saab väga häid torte küpsetada, kasutades erinevaid gluteenivabasid alternatiive.
Püüan ka praegu gluteeni sisaldavate toiduainetega tagasi hoida. Leiba tarbin igapäevaselt ja enam ei jälgi nii pedantselt toiduainete sisaldust. Sellega siis praegune katsetus lõppes, ilmselt lasen millalgi ära teha ka testid, mille järgselt saan juba kindlalt väita (või mitte väita), et mul gluteenitalumatust ei ole. Jõudu inimestele, kelle jaoks see on igapäeva elu osa ja mitte kuu ajane test.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar