Retseptid

reede, 6. september 2013

Õuna-ricotta tartletid

Üldiselt olen viimasel ajal pigem kaldumas sinnapoole, et äkki ei pea kõike hooajalist küpsetistesse-kookidesse panema, vaid pigem püüdma seda tarbida värskelt või võimalikult vähe kuumutades. Samas kui allolev retsept silma jäi ja külmkapis mõned hapud õunad ootasid, siis ma väga ei kahelnud, kas neid tartlette tuleks ikka järele proovida. Jäin katsetusega väga rahule aga võibolla seda soosis ka mu ricotta-lembus.
Koostisosad:
3-4 suuremat haput õuna
400 g ricotta kohupiima
100 g 20% hapukoort
2 muna
2 sl demerara suhkrut või pruuni roosuhkrut
1 vaniljekauna seemned või 2 tl vaniljesuhkrut või vanilje-essentsi

Sega kokku ricotta, hapukoor, munad, suhkur ja vanilje (kauna puhul kraabi seemned välja). Sega või vahusta kuni kõik on kreemjas. Määri muffinipanni pesad kookosrasvaga. Koori õunad, eemalda seemned ning lõika õunast väga peened viilud. Võid kasutada köögivilja koorijat või mandoliini (kui viilud jäävad liiga paksuks ei saa õunaviilu kumeraks painutada ja need purunevad). Vooderda õunaviiludega väljast sissepoole muffinipanni pesad. Tõsta keskele supilusika jagu ricottatäidist ning küpseta tartlette 180C juures eelkuumutatud ahjus 30 minutit. Lase umbes 15 minutit jahtuda ning eemalda ettevaatlikult kahvli ja noaga muffinipanni pesast. Söö koheselt või lase jahtuda!

Minule maitsesid need ka külmalt järgmisel päeval!

Retsepti on pärit siit. Aitäh hea retsepti eest :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar