Cookies...mmm...kes meist ei armastaks küpsiseid! Seekordsed küpsised said tehtud kingiks heale sõbrannale. Purki läksid täienduseks juurde veel päev varem tehtud tatraküpsised. Šokolaadiküpsiste tegemine on iseenesest väga lihtne, kuid mõte peab tekkima aegsasti, kuna taigen tahab külmkapis seista vähemalt 24 tundi.
Üle 30h külmkapis seisnud taigen. |
240 g nisujahu (mul oli 50g nisujahu, 150g riisijahu ja 40g tatrajahu)
0,5 tl söögisoodat
0,75 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
140 g magedat toasooja võid
100 g fariinsuhkrut
150 g peenikest suhkrut
1 tk suur muna
1 tl vanilliekstrakti
250 g tumedat šokolaadi (minul oli pähkitega tume šokolaad)
Sega jahu, sooda, küpsetuspulber, sool omavahel. Hõõru toasoe või fariin- ja tavalise suhkruga kohevaks. Lisa edasi vahustades muna ja vanilliekstrakt. Sega õrnalt juurde jahusegu ning viimasena jämedalt hakitud šokolaad.
Suru tainas käte abil ühtlaseks pätsiks, pane kaussi ja kata toidukilega. Pane vähemalt 24 tunniks, soovitavalt 36 tunniks ja maksimaalselt kuni 72 tunniks külmkappi tahenema.
Võta tainas külmkapist välja ning võta jäätisekulbi vm suure lusika abil sellest umbes 75-grammiseid tainapalle. Suru käte vahel pätsiks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. (Kui tainas pehmenema hakkab, siis pane uuesti külmkappi tahenema). Jäta piisavalt ruumi küpsiste vahele, sest need vajuvad küpsedes laiali (umbes 6 küpsist tavalise ahjuplaadi kohta on piisav).
Enne ahju panemist |
Pärast ahjust tulekut |
Küpseta 175-kraadises ahjus 16-20 minutit, kuni küpsised on servadest kuldsed ja keskelt veel heledad.
Võta küpsetusplaat ahjust välja ja libista küpsised kohe
ettevaatlikult metallrestile vm alusele jahtuma! (Küpsised on üsna
pehmed sel hetkel, aga jahtudes tahenevad ja muutuvad krõbedaks
servadest).
Allikas: Nami-nami
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar