Retseptid

kolmapäev, 17. aprill 2013

Kleepuvad kanakoivad praetud riisiga



Tavapärane argipäeva õhtusöök koosneb meie kodus tihtipeale lihast ja kõrvale pakun erinevaid variatsioone värsketest salatitest. Lihtne ja kiire! Vahel aga on aega ja tahtmist rohkem. Nii ka täna, kui õhtusöögiks sai korralik praad.

Kõigepealt kanakoibadest. 

Koostisosad:

  • 650g jahutatud broileri poolkoibasid
  • 10g hakitud küüslauku soola ja pipart
  • 20g oliiviõli
    Marinaadikastme jaoks võrdsetes osades:
  • 20g sojakastet või Worcestershire kastet
  • 20g mett
  • 30g magushaput tšillikastet

Haki küüslauk, sega see väikese koguse oliiivõliga, soola ja pipraga ning veereta koibasid küüslaugu-õlikastmes. Jäta seisma tunniks-paariks (mina seda täna ei jõudnud teha). Küpseta koibasid 200 kraadi juures ca 15 minutit.
Sega marinaadikaste. Võid võtta koostisaineid võrdsetes osades või timmida koostisainete vahekorra enda eelistustele parajaks – magusasõber võib lisada rohkem mett, soolasema sõber sojat, pikentse maitse eelistaja Worcestershire kastet ja terava toidu armastaja tšillikastet.
Veereta eelküpsetatud koibasid marinaadikastmes, aseta 200-220 kraadisesse ahju ning küpseta veel ca 20 minutit, kuni ilusa kuldse värvi saavutamiseni. Söö soojalt.
Allikas: Rannamõisa retseptiblogi 

Lisandiks juurde tegin praetud riisi munaga.
Koostisosad:
  • 2 tk suurt muna
  • 2 tl seesamiõli
  • 1 tl soola 
  • 2 sl õli
  • aurus keedetud ja täiesti jahtunud riisi 
  • 0,25 tl purustatud musta pipart
Sega väikeses kausis või kannus munad, seesamiõli ja 1/2 soolast kergelt kahvliga läbi. Pane kõrvale.
Kuumuta wok-pann kuumal tulel. Lisa maapähkliõli ja kuumuta hästi tuliseks.
Lisa külm riis. Prae pidevalt segades 3 minutit kuni riis on täiesti läbi kuumenenud.
Nirista juurde muna-seesamiõlisegu ja jätka praadimist pidevalt segades, kuni munad on hüübinud ja segu on kuiv.
Lisa ülejäänud sool ja prae pidevalt segades veel 2 minutit. Serveeri kohe.
Allikas: Nami-nami

Salatiks juurde riivisin porgandit ja raputasin peale kõrvitsaseemneid. Viis keele alla!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar