Kõigepealt kanakoibadest.
Koostisosad:
- 650g jahutatud broileri poolkoibasid
- 10g hakitud küüslauku soola ja pipart
- 20g oliiviõli
Marinaadikastme jaoks võrdsetes osades: - 20g sojakastet või Worcestershire kastet
- 20g mett
- 30g magushaput tšillikastet
Haki küüslauk, sega see väikese koguse
oliiivõliga, soola ja pipraga ning veereta koibasid
küüslaugu-õlikastmes. Jäta seisma tunniks-paariks (mina seda täna ei jõudnud teha). Küpseta koibasid 200
kraadi juures ca 15 minutit.
Sega marinaadikaste. Võid võtta
koostisaineid võrdsetes osades või timmida koostisainete vahekorra enda
eelistustele parajaks – magusasõber võib lisada rohkem mett, soolasema
sõber sojat, pikentse maitse eelistaja Worcestershire kastet ja terava
toidu armastaja tšillikastet.
Veereta eelküpsetatud koibasid
marinaadikastmes, aseta 200-220 kraadisesse ahju ning küpseta veel ca 20
minutit, kuni ilusa kuldse värvi saavutamiseni. Söö soojalt.
Allikas: Rannamõisa retseptiblogi
Allikas: Rannamõisa retseptiblogi
Lisandiks juurde tegin praetud riisi munaga.
Koostisosad:
Sega väikeses kausis või kannus munad, seesamiõli ja 1/2 soolast kergelt kahvliga läbi. Pane kõrvale.
- 2 tk suurt muna
- 2 tl seesamiõli
- 1 tl soola
- 2 sl õli
- aurus keedetud ja täiesti jahtunud riisi
- 0,25 tl purustatud musta pipart
Kuumuta wok-pann kuumal tulel. Lisa maapähkliõli ja kuumuta hästi tuliseks.
Lisa külm riis. Prae pidevalt segades 3 minutit kuni riis on täiesti läbi kuumenenud.
Nirista juurde muna-seesamiõlisegu ja jätka praadimist pidevalt segades, kuni munad on hüübinud ja segu on kuiv.
Lisa ülejäänud sool ja prae pidevalt segades veel 2 minutit. Serveeri kohe.
Allikas: Nami-nami
Salatiks juurde riivisin porgandit ja raputasin peale kõrvitsaseemneid. Viis keele alla!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar