Retseptid

neljapäev, 20. märts 2014

16. päev - 20.03.2014. Chia seemned!

Kevadise paastu reegleid näeb SIIT!

HOMMIKUSÖÖK
Täisterakaerahelbepuder marjade ja mandlivõiga.
LÕUNASÖÖK
Ahjupasta koorese spinati ja rooskapsaga. Retsept SIIT. Peale tomatikastet ja kõrvale kurki ja tomatit.
VAHEPALAD
Näksimiseks porgandit, redist ja suvikõrvitsat (juba on nii värsket ja magusat suvikõrvitsat saada!).
Röstitud kikerherned ja veidi metspähkleid.
Õun (apelsin jäi homseks :) )

ÕHTUSÖÖK
Jäägid :) Kapsahautis kartuli ja bataadiga, oakotletid vähese suhkrusisaldusega ketšupi, mädarõika ja spinatiga.
Magustoiduks chia seemne puding. Segasin hommikul 1,5 spl chia seemneid kookospiima, vanillipasta ja veega. Õhtul segasin veidi veel läbi ja kaunistasin marjadega. Suurepärane magustoit! Loe postituse lõpust, miks tasub chia seemneid oma menüüsse lisada.

VESI
u 2,5 liitrit


LIIKUMINE
Võrkpalli trenn, 1h 30min

TÄHELEPANEKUD
CHIA SEEMNED Neid kutsuti indiaani jooksjate toiduks, sest chia seemned annavad uskumatult palju energiat ning kaitsevad keha vedelikukao eest. Chia seemned sisaldavad suures koguses omega-3 rasvhappeid, antioksüdante, k.a. kvertsetiini, kiudaineid, kaltsiumi, magneesiumi, fosforit, rauda ja boori. Chia seemnetes on 64 % omega-3 ja 19% omega-6 rasvhappeidChia seemnetel on mõnusalt mahe pähkline maitse. Neid võib süüa eraldi toiduna, lisada salatitele, putrudele ja suppidele (peale valmimist) ning magustoitudele. Kuna chia seemned on 2 millimeetrised terakesed, võib neid süüa tervelt, kuid jahvatamine aitab siiski parandada nende omastatavust. Chia seemnetel on hea omadus moodustada želeetaolist ainet, mistõttu võib neid kasutada ka pudingite ja tarretiste tegemiseks. Allikas

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar